Syysloma- eli etätyöviikon kuulumisia

Syysloma- eli etätyöviikon kuulumisia

Lakiopiskelu Tallinnassa jatkuu. Tällä viikolla meillä on ns. syysloma, joka oikeasti tarkoittaa hurjaa määrää etätehtäviä ja mahdollisuutta uusia pieleen menneitä kokeita viime lukukaudelta. Niitä ei onneksi allekirjoittaneella ole kuin yksi, mutta kyllä senkin avulla on saanut yöunensa menetettyä.

Kyseessä on Corporate Law -kurssi, joka osoittautui yllättävän vaativaksi. Se oli ensimmäinen syventävä kurssimme ja opettaja vaati selkeästi enemmän paneutumista kuin aiemmin. Mittavan lukumateriaalin lisäksi meillä oli useita case study -tyyppisiä tehtäviä ja esitelmiä pidettävänä. Kokeen lähestyessä tarmo loppui kesken, ja priorisoin siinä kohtaa muihin kokeisiin lukemista ja siirsin tämän suosiolla myöhempään. Meillä saa siis yrittää jokaista koetta kaksi kertaa. Yritykseksi lasketaan sekin, jos jättää kokeen väliin eli minulla on jäljellä enää yksi yritys tätä kurssia varten, muuten joudun käymään koko kurssin uudelleen. Tiukka kuri meillä.

Nyt olen siis yrittänyt virkistää muistiani asian tiimoilta ja useammin kuin kerran toivonut, että olisin sitten saanut itsestäni tarpeeksi irti, jotta olisin hoitanut kokeen kunnialla viime lukukaudella. Nyt nimittäin sekin vähäinen tieto joka päähäni oli silloin tarttunut, on käsittämättömällä tavalla kadonnut jonnekin. Ja tietysti uudet kurssit ovat vieneet yhtä lailla energiaa ja tuntuu turhauttavalta kaivaa edellisen lukukauden muistiinpanoista jotain järkeä. Onneksi, tavallaan, kurssi osoittautui haastavaksi muillekin enkä ole kärsimykseni kanssa yksin. Meitä on neljän hengen porukka, joka on yhdessä istunut illasta toiseen kirjastossa, muiden nauttiessa syysloman tarjoamasta hengähdystauosta juhlimalla yöt läpeensä. Toisaalta tästä tulee salaa jonkinlainen voittajafiilis, kun alkaa vihdoinkin tajuta asiasta jotain.

Osaltaan haasteisiin kurssien kanssa vaikuttaa kielitaitoni. Vaikka puhuinkin hyvää englantia jo tänne tullessani, niin on tietenkin ihan eri asia opiskella yliopistotasolla ja vielä lakia, jossa tosiaan on ihan oma termistönsä. Jos joskus haluan työskennellä Suomessa, täytyy minun opetella kaikki termit vielä suomeksi sillä nyt en ymmärrä niistä mitään muuten kuin englanniksi. Ensimmäinen vuosi tuntui siksi ehkä jopa raskaammalta kuin toinen, vaikka toisen vuoden kurssit ovat muuten vaativampia. Nyt sanavarasto on kuitenkin jo karttunut, opiskelutekniikka hioutunut ja päivittäiset rutiinit asettuneet uomiinsa, joten aivokapasiteettia ja energiaa riittää taas uuden oppimiseen.

dhhdhdhdhdhsswew

Ensimmäisenä vuonna meillä tosiaan opiskeltiin peruskursseja kaikesta mahdollisesta ja se oli oikeastaan tosi hyvä sisäänajo tähän koko opiskeluun. Aika harva kuitenkaan tietää suoraan, mitä lain osa-aluetta haluaa syvemmin opiskella ja suoraan sanottuna itse en edes tiennyt mihin kaikkeen on mahdollista erikoistua. Vieläkään en tiedä muuta kuin että Corporate Law se taida olla… Vaikka eihän sitä tiedä mistä vielä innostuu. Suurimman vaikutuksen on tähän mennessä tehnyt vieraileva luennoitsija, joka itse työskentelee YK:ssä ja oli opiskellut kansainvälistä merilakia. Taas yksi osa-alue jota en ollut edes tullut ajatelleeksi, mutta joka vaikuttaa saman tien todella omalta ja kiinnostavalta, myös työmahdollisuuksien puolesta. Olen jo aiemmin haaveillut töistä kansainvälisissä järjestöissä ja YK on ihan kärkiehdokkaiden joukossa. En ole vain aiemmin ymmärtänyt ottaa selvää, mitä kaikkia töitä on tarjolla ja minkälaista erikoistumista niihin vaaditaan. Mutta onhan tässä vielä opiskelua jäljellä ja vierailevien luennoitsijoiden etu on juuri se, että heiltä saa näkökulmia käytännön työntekoon ja pääsee kurkkimaan kulissien taakse. Seuraava askel olisikin sitten kiinnostavan harjoittelupaikan löytäminen, sillä siinä on mielestäni kätevä tapa päästä sitten kunnolla kokeilemaan jotain kiinnostavan oloista työpaikkaa. Tällä hetkellä työpaikat englanninkielisissä maissa kiinnostavat eniten, joten harjoittelupaikkakin on haussa Englannista tai Yhdysvalloista.

Akseli

Kommentointi on suljettu.