Lomalle lompsis!

Lomalle lompsis!

Nyt on viimeinenkin koe tehty ja joululoma voi alkaa! Ei voisi olla parempi fiilis. Uskon, että kaikki kokeet menivät ihan kunnialla läpi ja luotan siihen, ettei ennen helmikuuta tarvitse päntätä yhtään mitään. Joululoman viettoon kuuluu ainoastaan joitain suosikkilakisarjojani, muuten en tätä alaa jaksa juuri nyt miettiä.

Salainen paheeni ovat tosiaan amerikkalaiset lakisarjat kuten Good Wife ja Suits, joissa ongelmat tuntuvat ratkeavan tuosta vain ja pahikset saavat palkkansa. En voi väittää, etteivätkö nämä ja muutamat muut sarjat olisi vaikuttaneet alan valintaani, niin paljon olen niitä elämässäni katsonut. Vaikka todellisuus yllättäen ei olekaan mitään sen tyypistä, niin alan valintaa en kadu. Siitä on löytynyt sitten ihan omat jännät juttunsa.

Joululoman kunniaksi aivotkin seilaavat selkeästi pinnallisemmalla tasolla ja mietin lakisarjojen lisäksi koulun pukeutumiskoodia. Pakkasin lomaa varten vaatteita Suomeen ja huomasin, että suurin osa vaatteista tuntui jotenkin liian virallisilta kavereiden kanssa hengailua varten. Tämä johtunee siitä, että ensinnäkin Virossa pukeudutaan edelleen varsin eri tavalla kuin Suomessa ja tyyli tarttuu. Toiseksi myös koulussa vaaditaan siistiä olemusta, eikä meillä voisi haahuilla tunneilla esim. verkkareissa, niin kuin olen kuullut suomalaisissa yliopistoissa tehtävän. Farkutkin ovat vähän siinä ja siinä, ainakin niiden olisi syytä olla melko ehjät. Lakiopiskelijat suosivat lisäksi jakkuja ja korkokenkiä, joten luokkamme näyttääkin ryhmältä pieniä lakimiehiä. Aluksi se huvitti, mutta sittemmin se on alkanut tuntua ihan normaalilta. Siihen kiinnittää huomiota oikeastaan enää silloin, kun uudet opiskelijat aloittavat syksyllä ja hakevat vielä hieman tyyliänsä. Vaikka ymmärrän, että joskus olisi kiva olla koulussakin vähän rennommin, niin ainakin minulla on kattava varasto vaatteita työelämää varten. Myös opettajamme pukeutuvat melko virallisesti, miesopettajilla on puvut ja solmiot, naisilla usein jakkupuku tai ainakin hame. Mutta tästä uhkasi tulla ongelma Suomen reissua silmällä pitäen, sillä luulisin kaverieni tuijottavan minua melko pitkään mikäli ilmestyisin paikalle jakkupuvussa. Oli siis aivan pakko suunnata vaateostoksille, voi minua raukkaa! Löysinkin muutamat kivat farkut ja neuleen, ja suomiopiskelija on nyt valmis siirtymään kotimaahan.

Joululomalla ei ole muita suunnitelmia kuin nähdä perhettä ja kavereita ja tehdä kaikkea mukavaa. Vaikka Viro on todella lähellä, ei Suomessa tule silti käytyä mitenkään usein. Osin se johtuu varmasti kiireisestä opiskeluaikataulusta ja toisaalta kavereiden kanssa on kiva olla Tallinnassakin. Sitten kun vihdoin suuntaan Suomeen, huomaan että kalenteri alkaa muistuttaa valtiovierailun aikataulua kun haluaa kerralla nähdä kaikkia kavereita ja sukulaisillekin pitäisi löytää aikaa. Nyt on onneksi edessä yli kuukauden oleskelu, joten pitäisi olla vähän rauhallisempi meno. Matkalaukut ovat täynnä lahjoja, erityisesti siskoni lapsia joulupukki on muistanut anteliaasti. Lisäksi vanhempani pyysivät tuomaan mittavan määrän herkkuja täältä etelänaapurista. On totta, että ehkä sen tunnetuimman tuliaisen eli alkoholin lisäksi Virosta kannattaa tuoda ainakin juustoja, lihaa ja muita kalliimpia herkkuja.

Ei muuta kuin kotia kohti ja jos selviän vielä tupaten täynnä olevasta laivasta elävänä ulos niin loma voi alkaa. Monille laiva on rentoutumisen paikka, mutta tämä edestakaisin matkaaminen on tehnyt tehtävänsä ja itse haluaisin vain siirtyä mahdollisimman nopeasti ja vaivattomasti paikasta toiseen, enkä mielellään kuunnella karaokea samalla. Toisaalta ihmisten juhlamieli tarttuu ja nyt kun ei tarvitse paniikinomaisesti viimeistellä samalla koulutehtäviä, niin matkakin voi olla ihan hauska. Keski-Suomessa odottaa kuulemma valkea lumipeite ja sekin on ihanaa vaihtelua tähän harmaaseen loskasäähän.

Akseli

Kommentointi on suljettu.